Katsojat ja media

Tervetuloa seuraamaan Suomen suurinta sisäultimateturnausta!

NSUT XXXIV järjestetään jälleen Vaasassa lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Turnauksen järjestää Vaasan yliopiston liitokiekkokerho Waasan WetoWoima.

Otteluaikataulut päivitetään verkkosivuille turnauksen lähestyessä. Turnauksen finaalit pelataan sunnuntai-iltapäivällä.

Ultimate

Ultimate on liitokiekolla pelattava joukkuelaji. Joukkueet pelaavat vastakkain suorakulmion muotoisella kentällä tavoitteenaan saavuttaa maalikatto ennen vastustajaa. Maali syntyy kun pelaaja saa kiekon kiinni hyökkäyspäädyn maalialueella. Kiekon kanssa pelaaja saa liikkua vain tukijalan varassa. Jos pelaaja ei saa heittoa perille oman joukkueen pelaajalle, lähtee vastustaja hyökkäämään.

Ultimate on nopeatempoinen laji, jossa menestyäkseen pelaaja tarvitsee niin hyvää fyysistä kuntoa, taktista osaamista kuin heittotaitoa. Katsojille ultimate tarjoaa monenlaista seurattavaa – sekä taidokasta hyökkäystyöskentelyä ja pelinrakentamista erilaisten heittojen ja hakujen avulla että vastustajan syöttöjen katkaisuja ja oman pelaajan pakottamista virheratkaisuihin kovan puolustuksen avulla.

Erikoisuutena lajissa on se, että pelaajat tuomitsevat omat ottelunsa. Tämän tuloksena sääntöjen rikkomista vältetään. Rikkeet ilmoitetaan katsojille käsimerkein.

Lisätietoa ultimatesta: ultimate.fi